Gezocht

In deze rubriek kunt U foto's plaatsen waar vragen over zijn. Heeft U een nieuwe raadsel foto of een oplossing voor één van de onderstaande vragen dan kunt U de oplossing Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Reeds eerder opgeloste vragen kunt U hier vinden

Gezocht: auto met kenteken RK-5

kenteken RK 5
16 maart 2017: Koen Aarts is in het bezit van een kentekenplaat met het nummer RK-5. Dit is een van een serie nummers die tijdens de Tweede Wereldoorlog toegekend waren aan het ‘Reichkommisariat’ in Noorwegen en Nederland. Het bekendste nummer was de RK-1 dat zat op de grote 6-raams Cabriolet Mercedes-Benz, type 770 van Seyss-Inquart. Daarnaast beschikte de Rijkscommissaris ook over een gepantserde Coupe, type 540 K (Aktion P) met de nummerplaat RK-2. Zou een auto met het nummer RK-5 van zijn staf geweest kunnen zin? Koen wil graag meer weten over de auto waar het kenteken op gezeten heeft. Wie kan hier meer oververtellen en bestaat er wellicht een foto van een auto met het nummer RK-5?

16 maart 2017: Mattie van der Valk denkt dat, getuige het lage nummer, RK-5 inderdaad van de staf van Seyss Inquart kan zijn. Maar ook het Duitse Rode Kruis had een RK serie kentekens ingevoerd op 03-09-1943, waarbij RK staat voor Deutsches Rotes Kreuz. Een lijst met uitgegeven RK kentekens is niet bekend. Het rode stempel met hakenkruis is vanaf ongeveer 1937 uitgegeven toen de Nazi’s aan de macht kwamen.

16 maart 2017: Kees Smit weet dat het Reichskommissariat een tweetal Tatra T 87s had, maar heeft daar tot op heden nog geen foto’s van kunnen vinden. Onbekend is ook welke van de RK kentekens door het Reichskommissariat op Clingendael werden gebruikt en welke op de vertegenwoordigingen in de provincies.

Copyright © Conam 2010-2017

All Rights Reserved.