Nieuws

Frans Kense overleden

frans kense 2015Donderdag 31 augustus jl. is Conam-lid Frans Kense overleden.

Frans was al enige tijd ernstig ziek, maar voor velen zal zijn overlijden toch nog onverwacht zijn.

Frans werkte niet in de autobranche, maar was docent productietechniek. Door zijn interesse in techniek, raakte hij ook geïnteresseerd in wat er in Japan gebeurde. Hij bouwde met veel mensen in Japan een bijzondere band op; we zagen het terug in zijn rouwkaart.

Frans was een Conam‑lid van de oude stempel: onderzoekend, enthousiast en altijd bereid informatie te delen. Hij schreef vanaf 2006 zo'n zestien artikelen voor het Conam Bulletin, waarvan een flink deel over de aspecten van de autogeschiedenis in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg ging. In 2013 verscheen zijn boek 'Verkeer en Vervoer in Brabant 1814-1940'. Uiteraard was Frans betrokken bij de succesvolle site deautovanmijnopa.nl. Misschien was dit project van het Brabants Historisch Informatie Centrum er zonder Frans wel nooit gekomen.

Ondanks zijn afnemende energie en zijn lichamelijke beperkingen, bleef Frans een enthousiaste en ogenschijnlijk onvermoeibare productieve autohistoricus met altijd frisse ideeën. Recentelijk nog sprak hij met diverse leden over het catalogiseren van alle RAI‑tentoonstellingscatalogi. Dat zou een mooie uitbreiding op de databases op de Conamsite kunnen zijn geweest.

Frans Kense blijft in onze herinnering voortleven als een gedreven onderzoeker van de Nederlandse automobielgeschiedenis en die van Noord-Brabant in het bijzonder.Copyright © Conam 2010-2018

All Rights Reserved.