Assemblagebedrijven (beschrijvingen)

Magirus-Deutz, Hoogeveen

Magirus-Deutz assemblage in Hoogeveen

(samenvatting van een artikel uit het Bovagblad, 25 juli 1953)

"Voor de oorlog was Deutz hier in Nederland uiteraard al vertegenwoordigd, na de oorlog is het de N.V Motorkracht geweest, thans gevestigd te Hoogeveen, die de vertegenwoordiging heeft van de Deutz-Magirus-producten en deze assembleert in haar fabriek te Hoogeveen.

De in 1948 opgerichte N.V Motorkracht, gevestigd te Wassenaar en Eindhoven, sloot een belangengemeenschap met de NV. Carrosseriefabriek Hoogeveen te Hoogeveen, die heeft geleid tot uitbreiding en modernisering van de fabriek van laatstgenoemde N.V., welke modernisering thans nog aan de gang is.

Momenteel zijn ongeveer 200 man bij de N.V Motorkracht werkzaam bij de assemblage van de Magirus-Deutz. De nieuwe hal is bijna gereed en het aantal werkkrachten denkt men nog in de loop van dit jaar uit te breiden tot 300. Grondstoffen en onderdelen, die hier te lande betrokken kunnen worden, bestelt de N.V Motorkracht bij de Nederlandse industrie, met gevolg dat ca. 50% van de orders kan worden uitgevoerd uit arbeid en grondstoffen van nationale aard. Tegenover de overige 50%, die dus uit import moet worden bedropen, staat een export van ca. 25% van de totale productie, voorlopig nog uitsluitend naar de Benelux-landen.

In hoofdzaak worden in de fabriek te Hoogeveen geassembleerd de Magirus-Deutz-vrachtauto's met een totaal draagvermogen van 6 ton, nl. het model S. 3500, met een wielbasis van resp. 3,20 m, 3,70 m, 4,20 m en 4,85 m; het zwaardere model S. 6500, dat een totaal draagvermogen heeft van 9 ton en geschikt is voor een treingewicht van 30.000 tot 40.000 kg. Ook dit chassis is leverbaar in vier verschillende wielbases. Voorts kan dit model eventueel geleverd worden met een 6-cylinder motor in V-vorm. Beide genoemde typen worden voorts nog geleverd als terreinwagens, waarbij alle wielen worden aangedreven.

Binnenkort zullen chassis worden gemonteerd van het model S. 3500 in een verzwaarde uitvoering, waarin dan de 6-cylinder luchtgekoelde Deutz-Dieselmotor in V-vorm gemonteerd wordt. Dit chassis krijgt ook een Eaton two-speed achterbrug.

Gezien de nogal excentrische ligging van Hoogeveen zullen verkoopkantoren met showruimte gevestigd worden in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam en bovendien bestaan er plannen voor vestiging van een derde steunpunt in het Zuiden 'des lands.

Het ligt verder in de bedoeling het nog geringe dealerkorps over het gehele land verder uit te breiden. Monteurs van garagebedrijven, die de Deutz-Magirus-producten gaan verkopen, kunnen op de hoogte worden gebracht van de bediening en het onderhoud van de luchtgekoelde motor, waarvoor te Hoogeveen een speciaal leslokaal is ingericht."

Copyright © Conam 2010-2017

All Rights Reserved.